Tim Schafer legt uit waarom Spacebase DF-9 vroeg uit de luchtsluis wordt geslingerd

tim schafer explains why spacebase df 9 is being flung out airlock early

Ruimtebasis DF-9

Toen Double Fine vorige week de aanstaande release van Spacebase DF-9 aankondigde, kwam dat als een verrassing. Het leek vroeg en een lange lijst van gehoopte en geplande functies moest nog worden geïmplementeerd. Nu worden ze helemaal niet uitgevoerd. Early Access leek opnieuw een riskante gok.

Tim Schafer ging onlangs naar de Steam-forums om leg uit de beslissing van de studio.

Spacebase verdiende simpelweg niet genoeg geld om verdere ontwikkeling te rechtvaardigen. Het benadrukt een van de grotere problemen met Early Access-games, waarbij ze volledig afhankelijk zijn van mensen die een onvoltooide game kopen om ervoor te zorgen dat deze functie compleet is.

We begonnen Spacebase met een open-end-productieplan, in de hoop dat het hetzelfde succes (en dus financiering) zou vinden als de alfa-gefinancierde games die het inspireerden, schrijft Schafer. Sommige van de eerste verkoopcijfers gaven aan dat dit het geval zou kunnen zijn, maar langzaamaan veranderden de dingen en het werd duidelijk dat dit eruitzag als anderhalf jaar productie in plaats van vijf of zo.

Schafer legt uit dat al het geld dat door Spacebase werd verdiend, weer in de productie ging en dat er nog meer geld naar toe werd gegooid. Maar de verkoopcijfers stegen niet genoeg en Double Fine kon het zich niet veroorloven om er geld aan uit te geven.Hij verontschuldigt zich ook voor het gebrek aan communicatie en voor het niet eerder informeren van Early Access-klanten en potentiële klanten.

Een van de grootste lessen die we hierin hebben geleerd, onze eerste titel voor vroege toegang, gaat over communicatie. Er had meer gecommuniceerd moeten worden met de spelers over de staat van het spel, waarvoor onze excuses. Maar voor ons was het nooit duidelijk of de ontwikkeling zou eindigen, omdat we altijd hoopten dat de volgende update het zou veranderen en ons in staat zou stellen de ontwikkeling uit te breiden. Dus ik veronderstel dat het antwoord uiteindelijk was dat we altijd hoopten dat we het niet zouden beëindigen, tot het einde.

Maar Schafer denkt dat mensen toch een complete game krijgen, ook al wilde de studio er al jaren aan werken.Ik begrijp dat de recente aankondiging een teleurstelling was. Het was voor jou, en het was voor ons. We wilden nog jaren aan Spacebase blijven werken. Maar Spacebase geeft meer geld uit dan het binnenbrengt, en dat kunnen we ons gewoon niet meer veroorloven. In tegenstelling tot de verwachting dat het spel in ontwikkeling is zolang Prison Architect of Dwarf Fortress, is het in vergelijking moeilijk om geen fouten in het spel te vinden. Maar we zijn de game blijven verkopen en zullen de game blijven verkopen, omdat we vinden dat Spacebase DF9, uitsluitend op zijn eigen merites, nog steeds een leuk, slim, hilarisch, mooi en compleet spel is.

Het heeft geen zin dat Double Fine geld gooit naar iets dat zichzelf niet kan onderhouden. Maar het is moeilijk om geen fout te vinden in de beslissing om functies aan te sluiten die nu niet zullen bestaan. Op de routekaart waren de tijdreizen en holodek-dingen die mensen verwachtten niet in steen gebeiteld, maar ze werden geadverteerd, ze werden gebruikt om klanten aan te spreken en meer geld voor het project te brengen.

Geldbeheer lijkt een beetje een probleem te zijn bij Double Fine. Broken Age werd onhandig in twee delen gesplitst, zodat de eerste de tweede kon financieren, zelfs na de ongelooflijk succesvolle Kickstarter. Het oorspronkelijke doel voor Broken Age was $ 400.000, maar Double Fine kon het spel niet voltooien nadat hij bijna $ 4 miljoen had verdiend.Spacebase DF-9 v1.0 wordt volgende maand gelanceerd.