Steam Chat-update is live

steam chat update is live

Steam Chat is nu uit bèta, live voor gewone gebruikers in de Steam-client zelf en op internet. De uitgebreide berichtfuncties bieden nieuwe functies zoals groepschats en een uitgebreide vriendenlijst, waarbij je online vrienden worden onderverdeeld in games en feestjes. De update geeft ook de hele Steam-client een lichtblauwe make-over.

U kunt de update forceren door op het menu 'Steam' in de linkerbovenhoek van de client te klikken en te controleren op updates. Je krijgt een korte uitleg over het gebruik van de nieuwe chatfuncties voordat je moet accepteren dat Steam er iets anders uitziet. Het is een beetje blauw. De pictogrammen voor berichten, aankondigingen en grote afbeeldingen hebben allemaal een iets nieuw uiterlijk. Het is… enigszins ongebruikelijk.

Zoals we opmerkten toen de Steam Chat-bèta in juni live ging, lijken de nieuwe chatfuncties heel erg op Discord, met tekst- en spraakkanalen en ledenlijsten in je chatgroepen die allemaal behoorlijk lijken op de populaire chat-app. Met de nieuwe vriendenlijst kun je favorieten kiezen en krijg je meer gedetailleerde informatie te zien wanneer je vrienden in het spel zijn, of ze nu op titelschermen zijn of op wedstrijden wachten.

Je kunt alle nieuwe functies zelf zien op Steam, of een poging wagen met de web cliënt . Sinds de bèta zijn er een handvol nieuwe functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om offline vrienden te verbergen, een optie voor 24-uurs tijdnotaties en bugfixes voor problemen zoals beeld- en videoschalen. Meer informatie over deze wijzigingen vindt u in de patch-opmerkingen .

Met het (enigszins) aangepaste kleurenpalet en andere aardigheden lijkt deze update ons een stap dichter bij het langverwachte herontwerp van de Steam UI te brengen, hoewel buiten de chat- en vriendenfuncties de meeste details hetzelfde zijn. Toch is het nu blauw. Dat is vreemd.