The Outer Worlds heeft zijn eigen kijk op de VATS van Fallout

outer worlds features its own take fallout s vats

de releasedatum van de buitenwereld

The Outer Worlds is een ruimtevarende RPG die wordt ontwikkeld door dezelfde studio die Fallout: New Vegas heeft gemaakt, maar het zal meer dan alleen het westerse thema lenen van Bethesda's post-apocalyptische serie. Combat maakt gebruik van Obsidian's kijk op Fallouts beroemde VATS-systeem.In een interview met GameInformer introduceert co-directeur Tim Cain Tactical Time Dilation (TTD). Het is een specifieke vaardigheid waar spelers in moeten spelen, die de tijd zal vertragen, zodat je je kunt verplaatsen en schoten tegen je doelen kunt opstellen. Als je een fan bent van de Fallout-serie, klinkt dat heel bekend, hoewel er een paar dingen zijn die het onderscheiden van VATS.Om te beginnen is het systeem van Fallout veel meer een ‘pauzefunctie’ en stelt het je in staat om verschillende delen van het lichaam van je tegenstanders te selecteren, waardoor je de waarschijnlijkheid ziet dat je echt je slag maakt. TTD voelt meer als bullet time, maar het uitlijnen van specifieke schoten brengt zijn eigen voordelen met zich mee: als je een vijand in het hoofd raakt, worden ze afgemaakt, maar als je op hun benen richt, zullen ze langzaam naar je toe strompelen.

Hoofdontwerper Charles Staples zegt dat TTD perfect is voor mensen die 'niet de beste FPS-spelers zijn', maar als je liever niet in de shooter-elementen leunt, kun je een ander pad inslaan. The Outer Worlds bevat 'leider'-personages, die niet veel zullen gebruiken met een wapen in hun handen, maar die hun eigen gevechtsvoordelen overdragen aan hun metgezellen, die een belangrijk onderdeel van het gevecht zullen vormen.

Verwant: Je kunt geen seks hebben met je metgezellen van The Outer WorldsThe Outer Worlds werd aangekondigd tijdens The Game Awards 2018, tot grote ergernis van gedesillusioneerde Fallout 76-spelers . Er is nog niet veel over bekend - en zeker een releasedatum, maar we weten wel dat we het dit jaar een keer kunnen verwachten.