Oculus Rift Development Kit 1-plannen zijn nu open source, maak iets geweldigs, zeg ontwikkelaars

oculus rift development kit 1 plans are now open source

Oculus Rift DK1

VR-sensatie Oculus Rift is nu twee jaar in ontwikkeling en is, wat sommigen zouden zeggen, een 'behoorlijk groot probleem'. Van een Facebook-overname tot een deal met Samsung, Oculus is ontsproten uit de geest van een 19-jarige Palmer Luckey en groeide uit tot het grootste ding in consumentenelektronica.

Hoewel Oculus trots is op die vooruitgang, erkennen ze dat dit allemaal niet mogelijk zou zijn zonder hun fans en supporters. Als dank maakt Oculus de hardware- en softwaredetails voor Development Kit 1 van de Oculus Rift open source.

Praten bij de Oculus Connect-keynote , verklaarde CEO Brendan Iribe het besluit van het bedrijf om de ontwerpdocumenten achter hun eerste succes publiekelijk te publiceren. We hebben besloten om terug te geven aan de gemeenschap en volledig open-source DK1. Al het hardware-ontwerp, firmware, tracker, de PCB. Ik kan niet wachten om alle Chinese knock-offs te zien. God helpe ons allemaal.

Wij vinden dit wel belangrijk. Het is belangrijk dat de hackers en makers dit kunnen oppikken, die tracker kunnen pakken en op verschillende dingen kunnen plakken. Neem wat broncode, verander het, pas het aan. Verzend het. Maak er iets geweldigs van.

De documenten zijn te vinden op: GitHub , en op voorwaarde dat je voldoende bekwaam bent in het woord hardware-engineering, zou je in het weekend een werkende VR-machine kunnen bouwen (heh). Sterker nog, je zou een geheel nieuw concept met een VR-hart kunnen ontwikkelen en het volgende grote ding in pc-gaming kunnen worden.