Metro Exodus is niet 'echt een open wereld'

metro exodus isn t exactly an open world

Metro Exodus open wereld

In de debuuttrailer van Metro Exodus zag de protagonist van de serie Artyom uit de tunnels stappen in het halflicht van het post-apocalyptische Rusland, voordat hij een kaart tevoorschijn haalde. Het voelde als een duidelijk signaal: Metro gaat open wereld.Lees verder: de beste shooters op pc .Maar dat is niet helemaal het geval. Metro blijft een lineair first-person verhaal in de sterke traditie van Half-Life en BioShock.

'Eerst en vooral gaan we niet weg van de klassieke lineaire Metro-gameplay', vertelde uitvoerend producent Jon Bloch ons. 'Dat hebben we nog steeds, maar wat we doen met deze nieuwe gameplay is meer als sandbox-survival.'Het idee is ‘Stalker meets Metro’ - een verschuiving heen en weer tussen eenvoudige segmenten en uitgestrekte open gebieden.

'Er zijn grote niveaus die veel meer vrijheid bieden, ze zijn niet-lineair, maar we zullen er een verhaal in verwerkt hebben', legt Bloch uit. 'Dus het verhaal zal doorgaan op de niet-lineaire en lineaire niveaus.'

Deze niveaus zullen een verhaalcampagne bevatten die in de loop van een jaar plaatsvindt.'Het is niet bepaald een open wereld zoals je misschien denkt, maar we kunnen de speler veel meer vrijheid bieden dan in het verleden', besluit Bloch.

Kortom: 4A Games laat de metro niet achter zich. Tunnels zullen er nog zijn wanneer Metro Exodus komt uit ergens in 2018.