Maak kennis met Shangri-La: het mystieke en fantastische land van Far Cry 4

meet shangri la mystical

Far Cry 4 Shangri-La Tiger

Als je dacht dat Far Cry 4 gewoon meer mannen met geweren waren die verwikkeld waren in een woeste burgeroorlog, zou je maar half gelijk hebben. Buiten Krayt ligt het majestueuze land Shangri-La, maar het is een land dat wordt gevangengenomen door een kwaadaardige demonische kracht.

Hier gooi je je boomsticks opzij, in plaats daarvan kies je voor een meer natuurlijke kleding van dolk en boog. En met de hulp van krachtige oude bewakers - met name die van een gepantserde witte tijger - help je Shangri-La met één voodoo-achtige cultist tegelijk te reinigen.

Van een Ubisoft blogpost door communicatiespecialist Anne Lewis slagen we erin een voorproefje te krijgen van wat we kunnen verwachten van een typisch uitje naar de diepten van Shangri-La.

Verspreid over Kyrat zullen spelers vijf van deze thangka's ontdekken, waarop Ajay kan mediteren en Shangri-La kan betreden om het verhaal van de legendarische krijger Kalinag te ervaren. zei Lewis. Zoals het verhaal gaat, werd Kalinag door zijn koning gestuurd om Shangri-La te vinden, en toen hij het vond, realiseerde hij zich al snel dat hij niet de eerste was die dit deed. Shangri-La wordt aangevallen en met de hulp van zijn beschermer - een gepantserde witte tijger - zal Kalinag het land zuiveren van de mysterieuze (en demonische) krachten van de Rakshasa.

Far Cry 4 Shangri-LaShangri-La is geen plaats voor moderne technologie, dus je krijgt in plaats daarvan primitieve wapens om mee te spelen. Maar deze ogenschijnlijk normale wapens hebben unieke magische eigenschappen om dingen op te fleuren. Hier in Shangri-La heb ik de hightech gereedschappen van Ajay Ghale van me afgeworpen en de meer primitieve en mystieke wapens van Kalinag opgepikt. legde Lewis uit. Ik ben nu bewapend met een eenvoudig mes en een boog die de tijd kan vertragen – een vaardigheid die vooral handig was toen ik dieper Shangri-La inging en al snel overweldigd werd door de snelheid en het aantal vijanden. Ik word ook geholpen door een buitenaardse tijger die me zal verdedigen tegen aanvallen en zal jagen op iedereen op wie ik hem richt.

Tijdens haar reis ontmoette Anne drie unieke vijanden van de Rakshasa. De Lurker is de meest elementaire; gewapend met een boog en het vermogen om hondachtige wezens op te roepen die exploderen als ze te dicht bij ons komen, zijn de Lurkers relatief eenvoudig te sturen.

De Butchers bieden een heel andere uitdaging, omdat ze zichzelf tijdens een aanval kunnen teleporteren en ons vanuit een andere richting kunnen besluipen.Ten slotte zijn er de Scorchers, de moeilijkste vijand die ik tegenkwam in Shangri-La. Creatief directeur Alex Hutchinson wees erop dat deze vijanden pijlsponzen zijn en dat ik ze niet op mijn normale manier zou kunnen uitschakelen. Dit is waar de tijger bijzonder handig is. Toen ik hem eenmaal achter de Scorcher aan stuurde, kon ik om mijn doelwit heen kruipen en een takedown van achteren uitvoeren.

Far Cry 4 Shangri-La Cultist

De omgeving van Shangri-La is natuurlijk best mooi, maar dat wil niet zeggen dat het geen eigen duistere en morbide geheimen heeft. Zelfs in de korte tijd die ik in de wereld doorbracht, kon ik de vernietiging zien die ze [Shangri-La] hadden aangericht. verklaarde Lewis. De majestueuze tempels zijn bevlekt met het bloed van de prachtige witte dieren die daar leven. De wezens zonder ingewanden die over de grond werden uitgestrooid, konden ofwel een ziekelijk offer zijn of gewoon wreed bloedvergieten omwille van zichzelf.Hoewel het een heel ander gebied is dan het grootste deel van Kyrat, zullen je daden in Shangri-La een effect hebben op Kyrat als geheel.

Shangri-La is zijn eigen entiteit, maar de effecten ervan gaan over op Kyrat. Naarmate je missies voltooit in Shangri-La, ontgrendel je nieuwe vaardigheden in het hoofdspel. Lewis uitgelegd Maar naast de gameplay geven de Shangri-La-levels je ook meer inzicht in het hoofdverhaal van de game, aangezien er interessante parallellen worden getrokken tussen Ajay en Kalinag. Tegen de tijd dat je de legende hebt voltooid, weet je meer over het achtergrondverhaal van het spel en ben je je meer bewust van wat mensen in het hoofdspel bedoelen als ze deze verhalen noemen.

Hoewel Shangri-La zelf surrealistisch en fantastisch is, was de wens erachter om van Kyrat een concretere plek te maken, een plek die doordrenkt was van zijn eigen verleden en overtuigingen.