Life is Strange 3 komt in september uit met een nieuwe held, stad en kracht

life is strange 3 drops this september with new hero

Life is Strange 3 is zojuist onthuld tijdens de Square Enix Presents-showcase van dit jaar. De aankomende pc-game – die is ontwikkeld door Life is Strange: Before the Storm-studio Deck Nine – neemt ons mee naar een geheel nieuwe locatie, met nieuwe personages, verhaallijnen en een nieuwe speciale kracht.

Officieel getiteld Life is Strange: True Colors, de game speelt zich af in het glorieus idyllische bergstadje Haven Springs, een heel andere setting dan de eerste LIS' Arcadia Bay en de plaatsen die te zien zijn in Life is Strange 2. Je speelt als Alex Chen, de begaafde (of vervloekte, zoals Alex om te beginnen gelooft) protagonist van True Colors wiens kracht 'Empathie' wordt genoemd – het vermogen om te lezen wat anderen voelen op basis van hun aura. Dit geeft haar een krachtig gevoel van inzicht, in staat om erachter te komen waarom iemand iets voelt als ze er hard op focust. Maar, zoals je zou verwachten, heeft de kracht van Alex ook nadelen: echt grote, diepe emoties kunnen haar overweldigen, waardoor ze de controle verliest.

De plot draait om de terugkeer van Alex naar Haven Springs na acht jaar afwezigheid, en een tragedie die daar plaatsvindt. Ze is opgegroeid in het pleegzorgsysteem en heeft een moeilijke tijd doorstaan, weg van haar oudere broer Gabe, die haar heeft aangemoedigd om eindelijk terug te keren.

De broer van Alex sterft vervolgens aan een zogenaamd ongeluk, en het is de taak van Alex om erachter te komen wat er precies met hem is gebeurd met behulp van haar krachten. Onderweg ontmoet Alex een heleboel nieuwe gezichten, waaronder twee romantische mensen: een bekend gezicht uit Life is Strange days past (Chloe's vriend Steph) en een ander die Ryan heet.

De stad Haven Springs in Life is StrangePlatenwinkel in Haven Springs in Life is Strange True ColorsHoofdpersoon Alex Chen draagt ​​een bril in Life is Strange True ColorsAlex Chen gebruikt haar empathisch vermogen om iemand te zienRyan in Life is Strange True Colors

De game markeert verschillende opwindende 'primeurs' voor de indiegame-serie. Een daarvan is dat, hoewel de game episodisch is (er zijn er in totaal vijf), je niet hoeft te wachten tot ze allemaal arriveren: ze worden allemaal op dezelfde dag gelanceerd. Ten tweede zal de game voor het eerst full-performance motion capture bevatten, waarvan we een goed beeld hebben gekregen in de uitzending van Square Enix.Over lancering gesproken, de releasedatum van Life is Strange: True Colors werd aangekondigd als 10 september in de show en is nu beschikbaar voor pre-order. Als je besluit te pre-orderen, krijg je vier extra outfits voor Alex.

Daarnaast is er een Life is Strange: Remastered Collection komt later dit jaar, met geremasterde versies van Life is Strange en Before the Storm, met verbeterde beelden en animaties. Je kunt de collectie aanschaffen als onderdeel van True Colors’ Ultimate Edition of als een op zichzelf staand pakket.