Tientallen F1-mods verwijderd uit RaceDepartment na een claim van Formula One World Championship Ltd

dozens f1 mods removed from racedepartment following claim formula one world championship ltd

Formule 1-mods verwijderd

De simracegemeenschap likt vandaag zijn wonden na het verwijderen van talloze F1-mods van RaceDepartment , na een claim van de administratieve tak van F1, Formula One World Championship Limited. Het doelwit van de claim lijkt specifiek te zijn gericht op door gebruikers gemaakte inhoud over het 2016 F1-seizoen, of het nu gaat om tracks, coureursnamen, autoskins of complete seizoensupdates. Codemasters 'F1 2014 en F1 2013, en de onlangs uitgebrachte Automobilista, hebben allemaal mods verwijderd uit hun downloadgebieden op RD.Ook racen achter een voorruit binnen de veilige grenzen van een rolkooi? Bekijk de beste racegames je kunt nu spelen.Het is moeilijk om een ​​nauwkeurig idee te krijgen van het exacte aantal mods dat is verwijderd, want na een kort venster waarin de betreffende mods nog steeds verschenen in de downloads-sectie van RaceDepartment, gelabeld als ‘ [verwijderd] , ’Ze zijn nu volledig verdwenen. PretendRaceCars schat het totale aantal op meer dan dertig.

FOWC bezit de rechten op de auto's en coureurs van het F1-wereldkampioenschap, dus elk gebruik zonder vergunning van die activa is illegaal. Het toe-eigenen van die middelen door de pc-simracegemeenschap voor mods zonder winstoogmerk is traditioneel echter niet iets waar de advocaten van de sport enige aandacht aan hebben besteed. F1-mods worden van tijd tot tijd verwijderd, maar dit is meestal te wijten aan een geschil tussen modders in plaats van aan een ophoudendheid.Het is een bizarre zet van FOWC, aangezien mods al bijna net zo lang bestaan ​​voor Formule 1-games als het genre bestaat, en het is toegestaan ​​om te worden gehost en verspreid zonder tussenkomst van het bestuursorgaan van de sport.

Spellen met de officiële Formule 1-licentie zijn van oudsher verplicht om auto's te verzenden met tabakvrije, alcoholvrije kleurstellingen, en als gevolg daarvan moest iedereen die op zoek was naar de meest authentieke ervaring zich tot de modding-gemeenschap wenden om de tabak en alcohol te patchen. sponsors terug in hun games. Ik herinner me dat ik dat heel opgewonden deed voor Geoff Crammonds Formula One Grand Prix 2. Meer recentelijk bracht Codemasters F1 2014 uit, minus de Martini-sponsor op de Williams F1-livery, dus hebben modders een authentieke skin uitgebracht die de echte livrei terugbrengt naar het spel.

F1-mods zijn enorm een ​​aanvulling op de sim-race-ervaring. Door gebruikers gemaakte inhoud, zoals die waarop de claim van de FOWC gericht is, brengt een bepaald spel vaak dichter bij wat u op uw televisie ziet, en is zowel een uitdrukking van als een katalysator voor passie voor de sport. Het is ook een platform voor jonge ontwikkelaars en artiesten om hun vaardigheden te demonstreren.Dus waarom nu? Waarom zou je vechten met een kleine en diehard community van F1-fans wiens mods, in het grote geheel van dingen, weinig tot geen invloed hebben op het imago van de sport? Vooral tijdens deze lange en pijnlijke neergang voor de Formule 1, omdat deze te kampen heeft met lage kijkcijfers en bezoekersaantallen? Er is geen duidelijk antwoord van FOWC, en RaceDepartment lijkt er ook niet veel informatie over te hebben.

Gezien het feit dat veel van de verwijderde mods 2016-inhoud leken te bevatten, is het misschien een stap om de verkoop van de officieel gelicentieerde F1 2016-game, in ontwikkeling bij Codemasters en later dit jaar uit te brengen, veilig te stellen. Codemasters hebben zelf niets gecommuniceerd om te suggereren dat ze op de hoogte waren van de verhuizing. Ze hebben de game zelfs nog niet officieel aangekondigd.

Ik neem contact op met RaceDepartment en FOWC voor meer informatie, en ik zal dit verhaal bijwerken als ik iets terug hoor.