Corsair K68 RGB toetsenbord review

corsair k68 rgb keyboard review

Kom voor het betrouwbare Corsair toetsenbord. Blijf voor het ondoordringbare morsbestendige ontwerp.

Door Tom Li 20 augustus 2018

Ons oordeelDe Corsair K68 RGB omarmt openlijk je slechte tafelmanieren. Wees geduldig bij het schoonmaken.Voor

  • Stoot gemakkelijk vloeistof en stof af
  • Toegewijde mediabediening
  • Goede pols rust

Tegen

  • Opruimen kan rommelig zijn
Meer gaming-toetsenborden

Bekijk onze gids voor de beste gaming-toetsenbord voor een verscheidenheid aan aanbevelingen in verschillende prijzen, maten en stijlen.Velen van ons eten en drinken aan onze bureaus en stapelen rotzooi rond onze toetsenborden als we werken en gamen. Onze slechte gewoonten doen ons vaak vergeten dat er maar één scheutje koffie nodig is, of de onmerkbare geleidelijke opbouw van smurrie, om een ​​toetsenbord te doden. De Corsair K68 RGB is ontworpen om daartegen bestand te zijn. Met een IP32-classificatie voor water- en stofbestendigheid is dit een toetsenbord dat niet zal schrikken van kleine ongelukjes.

Het geheim van zijn duurzaamheid is niets ingewikkelds. Corsair heeft eenvoudig een rubberen membraanlaag op de schakelaars aangebracht. De rubberen laag wordt rond elke schakelaar verhoogd en vormt een dam die vloeistof en smurrie op afstand houdt. Ze helpen ook om eventuele vloeistof snel uit de onderkant van het chassis te leiden in het geval van een grote lekkage.

Dit eenvoudige mechanisme bewees zijn moed in onze vernietigingstest, waar we het toetsenbord overgoten met een vervelende cocktail van kruimels, nacho-kaas en frisdrank. Hoewel het handig de tirade van smurrie van zich afschudde, was schoonmaken een ramp. Omdat vloeistof nog steeds in de opening van de schakelaar kan spatten en klotsen, is extra zorg nodig om de vloeistof eerst af te tappen voordat de vaste stoffen eruit worden geschept. Dit kan een moeizaam proces zijn, want na een lekkage is het waarschijnlijk dat uw tafel (en de omgeving) ook doorweekt is.Het toetsenbord zelf is goed gemaakt. Je kunt hem dagenlang buigen zonder een gekraak of gekreun uit het chassis te horen. Dat gezegd hebbende, is het ontbreken van een metalen frontplaat vreemd, gezien de affiniteit van Corsair voor aluminium op bijna al zijn toetsenborden.

Ja, dit toetsenbord is eigenlijk nog steeds bruikbaar.

Ja, dit toetsenbord is eigenlijk nog steeds bruikbaar.Het is altijd leuk om speciale mediabedieningen op elk toetsenbord te zien, en ik ben blij dat de K68 ze heeft. Ze zijn niet alleen intuïtief in gebruik, ze beschermen de functierij ook tegen lelijke extra afdrukken. Omdat die op de K68 RGB rubberen dome-schakelaars gebruiken, zijn ze net zo bestand tegen vloeistoffen als de schakelaars in het midden van het bord. Ook inbegrepen is een ruime kunststof polssteun. Het is niets bijzonders, maar het klaart de klus.

De K68 RGB sober noemen zou onnauwkeurig zijn, maar hij zit ook niet vol met enkele van de extra's van high-end toetsenborden. Hoewel de toetsen volledig programmeerbaar zijn, zijn er geen speciale macro's. Dit maakt het toetsenbord misschien minder ideaal voor MMO's en Battle Royale-enthousiastelingen. Een andere functie die dit bord beter zou hebben gemaakt, is een USB-doorvoer. Het is erg handig voor taken zoals het aansluiten van een controller, het opladen van uw telefoon en gegevensoverdracht via USB.

Ik geef prioriteit aan reactievermogen boven tactiel gevoel tijdens het gamen, daarom heb ik de Cherry MX Red-schakelaar gekozen voor mijn K68 RGB. Met een bedieningskracht van 45 g en een lineaire slag is het ideaal voor snel tikken. De prestaties van dit board zijn precies zoals je zou verwachten. Het heeft geen probleem om mijn spam in Starcraft bij te houden en reageert even goed in Battlefield 4 en Witcher 3.

Voor degenen die de voorkeur geven aan meer tactiele feedback, wordt de K68 ook aangeboden met de clicky Cherry MX Blue. Hoewel het uitstekend is voor alles wat productief is, reageert Cherry MX Blue langzamer op snelle, herhaalde drukken vanwege de verkeerd uitgelijnde bediening en resetafstand. Wat je ook kiest, je zult een set levendige RBG-achtergrondverlichting vinden om de zaken gemoedelijk te houden. Omdat de K68 RGB N-key rollover ondersteunt, behoren ghosting en key skips tot het verleden.

Om de stabiliteit van de grotere toetsen te behouden, maakt de K68 RGB gebruik van Cherry-stabilisatoren. Ze zijn stil, maar voelen een beetje papperig aan als ze de bodem hebben bereikt. Dat is natuurlijk de afweging voor stilte, omdat de andere stabilisatoroptie, Costar, tonnen ratelende geluiden zou maken als hij snel werd ingedrukt.

In de iCue-stuurprogrammasoftware van Corsair zit een robuust verlichtings- en macrobeheersysteem. Naast flitsende onafhankelijke effecten, kun je lichteffecten op elkaar stapelen om nog mooiere effecten te creëren. Als je andere compatibele Corsair-hardware of -randapparatuur hebt, kan iCue hun lichteffecten aan elkaar koppelen om samen te gloeien. Omdat het de gecentraliseerde beheersoftware van Corsair voor al zijn producten is, is het enigszins begrijpelijk dat het bijna 700 MB schijfruimte in beslag neemt, hoewel ik zou willen dat het kleiner was. iCue is vooral handig als je meerdere Corsair-producten hebt, maar voor een enkel toetsenbord kan ik het niet helpen, maar ik heb het gevoel dat het te opgeblazen is.

De Corsair K68 RGB is gebouwd om nooit te rotzooien als dingen ruw of rommelig worden, en dat doet hij briljant. Hoewel het opruimen geduld vereist in de nasleep van een lekkage, is het een veel beter alternatief voor de aanschaf van een nieuw toetsenbord. Bovendien scoort hij goede punten op zowel prestatie als esthetiek. Voor $ 120 , zit de K68 RGB in het midden-hoge segment van het prijsspectrum. Het is een beetje prijzig gezien de functieset, maar waar je hier echt voor betaalt, is gemoedsrust - of de optie om cola over je toetsenbord te gieten, gewoon voor de spanning ervan.

DE BESTE DEALS VAN VANDAAG $ 115,98 bij Walmart $ 119,99 bij Amazon $ 119,99 bij Amazon Het vonnis 84 Lees ons beoordelingsbeleidCorsair K68 RGB

De Corsair K68 RGB omarmt openlijk je slechte tafelmanieren. Wees geduldig bij het schoonmaken.