Anthem is de vijfde best verkochte game van 2019

anthem is fifth best selling game 2019

14 oktober 2019Anthem is nog steeds een van de grootste games van het jaar.

Deze week zijn retailers begonnen met het aanbieden van enkele grote kortingen op BioWare's Anthem, waardoor de titel minder dan acht maanden na zijn debuut tot ultra-budgetprijzen is gedaald. Anthem's prijs was al snel gedaald, maar hoewel dat misschien een flop suggereert, is het nog steeds een van de meest succesvolle spellen van het jaar, althans wat betreft verkopen in de VS.

Volgens de Amerikaanse trackinggroep NPD is Anthem de vijfde best verkochte game van 2019. Dat is precies achter Mortal Kombat 11, Kingdom Hearts 3, Madden NFL 20 en The Division 2, volgens Mat Piscatella op Twitter , en volgens de volledig rapport van augustus , Anthem heeft dit jaar zelfs Resident Evil 2, Red Dead Redemption 2 en GTAV overtroffen.

De gegevens bevatten geen digitale pc-verkopen voor Madden, Anthem of The Division 2, maar het geeft nog steeds aan dat de buitenschieter van BioWare het beter deed op de markt dan de spelers hem hadden toegegeven - tenminste in vergelijking met andere titels in 2019. Augustus markeerde een dieptepunt in 20 jaar voor de verkoop van spelsoftware, maar de totale verkoop in 2019 was ongeveer gelijk aan 2018.

Dat wil niet zeggen dat Anthem een ​​game-ervaring van hoge kwaliteit heeft geleverd, zoals alles, van de matte lancering tot de vertraagde en verdwijnende updates, heeft aangetoond. Maar de solide verkopen geven aan dat er nog steeds een stimulans is voor BioWare en EA om het schip recht te zetten. Verwacht gewoon dat het even zal duren.Eerder dit jaar meldde de NPD dat Anthem in feite de best verkochte game was van de lanceringsmaand, februari. Het had de op een na beste lanceringsverkopen aller tijden van BioWare en verloor alleen het veelgeprezen Mass Effect 3.